Tackräcke till SAAB

Takräcke till din bilmodell

Ska du resa någonstans med bilen behöver du med sannolikhet mer lagerutrymme. En bra lösning är då att sätta en takbox på taket. För detta behöver du takräcken och nedan går vi igenom lite om detta. Du kan köpa takräcke till SAAB och andra modeller på nätet.

Här hittar du SAAB takräcke till bra pris

Olika typer av takräcken

De flesta av de nyare bilarna som finns idag har redan spår eller handtag på taket för att fästa takräcken på. En del bilar har lister och då behövs det en speciellt typ av skruv för detta och har man handtag så kan det vara så att man behöver något som griper istället för en vanlig skruv. Med andra ord är det viktigt att ta reda på vad just din bil behöver.

Takräckena är många gånger anpassade efter specifika modeller så innan du beställer eller köper något måste du kolla upp vad du ska ha så det inte blir fel. Att sätta på takräckena är ofta inget komplicerat och något de flesta kan göra på egen hand.

Takracke saab

Bild: Wikimedia commons

Att tänka på innan köp

Börja med att fundera över vad det är du ska ha på taket. Är det en takbox eller är det något annat? Vad du behöver för räcken beror på lasten du ska ha. Till exempel om du ska ha något tungt eller något mycket otympligt, finns det numera räcken som du kan fälla ned i sidled.

Alla som någon gång har försökt sätta något tungt på taket vet hur otroligt jobbigt det kan vara, så dessa räcken underlättar betydligt när du ska få upp lasten på taket. Andra nyare varianter av takräcken är sådana som är anpassade efter att inte låta så mycket. Takräcken kan vina och tjuta en del, men det går alltså att köpa sådana som låter mindre.

Något du ska kolla upp innan du beställer eller köper något, är vilken typ av fästsystem du har (fästpunkter eller inte, lister, handtag och så vidare) och längd på taket så att du får rätt längd.

Välja takräcke

Det viktigaste att tänka på när du ska välja ett takräcke är att du väljer ett som passar just din bilmodell och det ändamålet du behöver dem till. Det är bra om det är lätt att använda, består av ett bra och starkt material som kan klara av tyngden, samt att det inte rostar.

Här hittar du SAAB takräcke till bra pris

Takräcketest

Börjar dina takräcken att rosta riskerar det att skada bilen. Det finns takräcketest som gjorts på de flesta märken, vilket kan vara bra att ta en liten extra titt på. Tänk på att det är otroligt viktigt att det håller bra så du inte slarvar med kvaliteten. Skulle takräckena gå sönder eller lossna under färd finns risken att detta orsakar en allvarlig olycka. Nu vet du mer om takräcke och vad man skall tänka på när man köper ett till sin bil.