Kostnadsförslag

Ett kostnadsförslag är ett pris som reparatören lämnar före han initierar reparationen på fordonet. Kostnaden för reparationen får inte överstiga detta belopp med mer än 15 procent om inte kunden har godkänt detta. Detta regleras i Konsumenttjänstlagen (1985:716):

Har näringsidkaren lämnat en ungefärlig prisuppgift får det uppgivna priset dock inte överskridas med mer än 15 procent, såvida inte någon annan prisgräns har avtalats eller näringsidkaren har rätt till pristillägg enligt 38 §.

Nedan listar vi exempel på kostnadsförslag för diverse reparationer som utförts för oss eller våra användare, för att ni som besökare kan få en ungefärlig prisuppgift på vad verkstadsbesöket kan komma att kosta. Observera att verkstäders priser kan skilja rejält beroende på om det är en specialiserad verkstad eller dess storlek.

Saab 9-5 1998-2005

ArbeteMaterialTidsåtgångKostnad
Byte av kopplingsslangKopplingsslang, bromsvätska3000 kr

Vi vill gärna komplettera tabellen ovan med fler exempel, så om du har fått ett kostnadsförslag på arbete från en verkstad så får du mer än gärna sända oss ett mail på [email protected] med den nödvändiga informationen för att fylla i tabellen ovan.

Reservdelar & verkstad hos Autoexperten

  • Rätt reservdel via reg nummer
  • Prisförslag online på service & reparationer
  • Assistansförsäkring ingår vid service
  • 3 års garanti på reservdelar
  • Ca 400 verkstäder & 125 butiker