Mechanum bilverkstad

Mechanum bilverkstad

Mechanum är en flermärkesverkstad som utför service, reparationer och garantiarbeten på 11 av Sveriges största bilmärken. Vi är auktoriserad verkstad för Audi, Skoda, Volkswagen, SAAB, Opel, Ford, SEAT, BMW, SAAB, Volvo, Mercedes Benz och MINI. Vår vision är att förenkla bilägandet genom att erbjuda snabb auktoriserad service för alla våra bilmärken. Våra kunniga mekaniker och glasarbetare är experter på våra bilmärken och erbjuder service som förlänger din bils livslängd.

Mechanum är en ISO-certifierad bilverkstad, vilket innebär att vi är certifierade för kvalitetsledning och miljöledning. Detta innebär att vi kontrollerar att alla våra verkstäder följer samma rutiner för kvalité och för hållbarhetstänk i våra arbetsrutiner. Välkommen in till oss för service i Göteborg eller i Malmö! Vi älskar service!

Våra Märken

Mechanum är auktoriserad verkstad för Opel, Volkswagen, Skoda, Volvo Audi, SEAT, Mercedes Benz, SAAB, BMW, MINI och Ford och vi arbetar både med person- och transportbilar. Att vi är en auktoriserad verkstad innebär att vi använder tillverkarnas egna diagnosticeringsverktyg och originaldelar när vi servar din bil. Vi arbetar därmed enligt tillverkarens egna rekommendationer för vilken service som bäst passar din bil. Vi arbetar både med privatpersoner och företag. Vi utför service, reparationer, plåtarbeten, däckbyte, glasbyte, stenskottslagning och bilvård. Vi erbjuder även garantireparationer oavsett var bilen är köpt.

Tjänster

Mechanum erbjuder en rad tjänster för din bil, från bilvård till auktoriserad service, reparation och byte av glas och däck. Vi är auktoriserad verkstad för Volkswagen, SAAB, Volvo, Audi, Opel, SEAT, Skoda, Mercedes Benz, Ford, BMW, och MINI och vi använder alltid originaldelar.

En auktoriserad verkstad är en länk mellan tillverkaren och kunden. Att anlita en auktoriserad verkstad betyder att du förlänger bilens livslängd och ökar dess andrahandsvärde. Våra mekaniker är specialutbildade inom de märken vi är auktoriserade för och vi använder alltid originaldelar. Som auktoriserad verkstad har vi tillgång till tillverkarens basprotokoll för åtgärder, med riktlinjer för hur man bäst servar ett visst märke. I vår service ingår alltid felsökning utifrån tillverkarens databas, kostnadsfria aktioner och återkallningar, åtgärder utifrån generalagentens specifika protokoll och oljebyte som förlänger bilens livslängd. Vi erbjuder även en kostnadsfri lånebil. Mechanum är auktoriserad återförsäljare av däck som rekommenderas av tillverkarna till de märken vi är auktoriserade för. Vi erbjuder även fälgar, kompletta hjul, hjulskifte, förvaring och däckreparationer. Vi har alltid förmånliga priser på högkvalitativa däck som rekommenderas av biltillverkarna.

Mechanum är en auktoriserad skadeverkstad för Volkswagen, Ford, Audi, Opel, SEAT, Mercedes Benz, Skoda, Volvo, BMW, MINI, Ford, och SAAB. Det är viktigt att göra en skadebesiktning hos en auktoriserad verkstad eftersom även små skador kan överstiga självrisken. En skadebesiktning tar ungefär en halvtimme och alla skadorna dokumenteras noga för att rapporteras till försäkringbolaget. Vi samarbetar med alla försäkringsbolag och är behjälpliga i hela processen, från skadeanmälan till åtgärdande av skada. Vi erbjuder även byte av trasigt bilglas, och lagning av stenskott. Våra bilglasmästare arbetar alltid med originalglas, så att din bil kan få det glas som rekommenderas för just ditt bilmärke.

Vi har även ett stort antal tillval som du antingen kan boka separat eller i samband med service. Tillval kan innebära bilvård, montering av däck, eller rådgivning vid besiktning.

För återkommande kunder har vi ett förmånligt lojalitetsprogram där du som medlem får avdrag på 10 % av arbetskostnaden. Dessutom dyker det under året upp kampanjer för våra bilmärken. Kontakta oss för information angående lojalitetsprogrammet eller för kampanjinformation om ditt bilmärke.

Elbilar

Flera av de märken vi är auktoriserad verkstad för säljer även elbilar. Vi servar dem också! På Mechanum anser vi att elbilar är framtiden och vi vill stötta dem som väljer att köra hållbart. Våra experter är kunniga inom allt ifrån drivning till mjukvara på de elbilar som tillverkas av de märken vi är auktoriserade för och självklart arbetar vi även här med originaldelar och den senaste mjukvaran enligt tillverkarens rekommendationer. Har du köpt elbilen med ett serviceavtal kan du använda det när du servar din bil hos Mechanum. Boka ett besök på vår hemsida eller ring oss.

Reservdelar

Att serva din bil med originaldelar betyder att du förlänger bilens livslängd eftersom delarna är designade för att fungera med just din bil. Samtidigt moderniseras bilen eftersom tillverkarna utvecklar sina reservdelar kontinuerligt.
Originaldelar passar alltid din bil, vilket innebär att delarna inte behöver anpassas. Detta blir billigare för kunden och smidigare både för kunden och för oss eftersom det bara är att montera reservdelen. Det är visserligen möjligt att montera originaldelar själv, men det är alltid smidigare och säkrare att montera originaldelarna på en auktoriserad verkstad. Vår personal är utbildad i montering av originaldelar till Volkswagen, Audi, Skoda, SEAT, Transportbilar, Ford, MINI, Opel, Mercedes Benz, Volvo, SAAB, och BMW.

Verkstäder

Mechanum har tre verkstäder i Göteborg och en i Malmö, som alla har sin unika personlighet, alla våra verkstäder erbjuder service- och skadeverkstad samt kostnadsfri lånebil.
Verkstaden i Mölndal är en auktoriserad verkstad för Audi, SEAT, Volkswagen, SAAB, Ford Opel, Skoda, Volvo, BMW och MINI. Vi utför service på person- och transportbilar.

Verkstaden i Partille är auktoriserad verkstad för märkena Mercedes-Benz, Volkswagen, Volvo, Audi, Saab, Opel, SEAT, Skoda, Ford, BMW, MINI. Vi utför service och reparationer på personbilar och på transportbilar.

Verkstaden i Tagene är auktoriserad verkstad för märkena SEAT, Volkswagen, Skoda, Volvo, Audi, Saab, och Opel. Vi utför service på både personbilar och på transportbilar.

Verkstaden i Malmö är en kombinerad skade- och serviceverkstad med 29 verkstadsplatser. Detta gör den till en av de största bilverkstäderna i Malmö. Verkstaden i Malmö är auktoriserade för Volkswagen, MINI, Opel, BMW, Audi, Skoda, SEAT, Volvo, Saab, Mercedes Benz och Ford. Vi utför service på personbilar och på transportbilar. Vår personal är specialister på våra märken och arbetar alltid med originaldelar. Mechanum i Malmö erbjuder även kostnadsfri lånebil.

Recensioner och omdömen

På Mechanum anser vi att kunderna är vår största tillgång. Efter ett besök hos oss kommer du att bli kontaktad via SMS för att utvärdera hur du upplevde besöket hos oss. Vi vill att du ska vara nöjd med servicen du fick hos oss och ta del av dina synpunkter så att vi kan förändra vår verksamhet.

Biltillverkarna gör egna kundundersökningar, men vi ville ändå komplettera med våra egna för att alltid se till att kunden får förstklassig service. Vi har sedan starten av undersökningarna 2008 genomfört över 120 000 kundintervjuer där 94 procent av kunderna säger att de var nöjda med sitt besök hos oss. Alla intervjuerna läses igenom och informationen används till att löpande förbättra vår verksamhet så att vi kan fortsätta att ge samma service. Välkommen in att bli en nöjd kund du också!

Boka tid på nätet

Du kan med fördel boka service hos Mechanum via deras hemsida. Klicka på boka där och välja den tjänst du vill ta del av. Där kan du även välja att avboka service. Välkommen in till Mechanum i Göteborg och Malmö.