Verkstad – Verkstad för SAAB

Jämför pris på service & reparationer

  • Kunder hos Autobutler.se sparar mellan 20-40 % på reparationer
  • Prisgaranti om du får ett billigare pris
  • 236 st anslutna verkstäder
  • Betyg på Trustpilot 4.6/5
  • Mer än 900 000 har använt prisjämförelsetjänsten Autobutler.se

Här kommer vi att lista blandade estimeringar på reparationer och även specialiserade Saab-verkstäder runt om i landet. Det finns en del man kan tänka på när man skall lämna in sin SAAB på verkstad och det tänker vi reda ut här nedan.

Att tänka på vid val av bilverkstad

Att då och då lämna in sin bil på verkstad är ett måste tyvärr, men vilken typ av bilverkstad ska man gå till och vad ska man tänka på? I den här texten berättar vi lite om bilverkstäder och vad som kan vara bra att ha koll på.

Verkstäder i Sverige

Oberoende eller auktoriserad?

När det kommer till bilverkstäder kan de vara antingen oberoende eller auktoriserade. Vilken typ man ska välja är inte alltid helt enkelt men det finns några allmänna råd om detta. För enklare arbeten och byten, som byte av bromsbelägg eller grundläggande service brukar oberoende verkstäder fungera fint.

Vid mer komplicerade problem och reparationer kan det dock vara bättre att gå till en auktoriserad verkstad. Detta för att säkerställa att personalen har den nödvändiga kunskapen och verktygen som behövs.

Bilverkstad SAAB i Sverige

Förlora nybilsgarantin?

Detta är det bra att hålla koll på vad som gäller för just din bil. Det finns inget generellt som gäller alla bilar och de flesta tillverkare kräver bara att verkstaden kan utföra ett fackmannamässigt jobb. Är reparationen eller bytet ordentligt gjort brukar det räcka för att nybilsgarantin ska gälla men som sagt, kolla upp vad som gäller för just dig.

Originaldelar

Originaldelar är de delar som har tillverkats antingen av fordonstillverkaren själv, eller av särskilda reservdelstillverkare som tillverkar sina delar efter speciella kriterier. Det är viktigt att bilverkstaden kan byta ut originaldelar, även om det är en oberoende verkstad.
https://sci.se/viagra.html
De auktoriserade bilverkstäderna har ofta originaldelarna med märkets logotyp på, dessa behöver dock inte alltid vara bättre än de billigare delarna som de oberoende verkstäderna använder sig av. Detta eftersom många delar görs i samma fabriker och det är inte ovanligt att den enda skillnaden mellan dem är just logotypen. Det kan dock vara svårt att veta själv, då oberoende verkstäder förstås även har delar som är av sämre kvalitet.

Billigast är bäst?

Självklart vill man inte behöva ruinera sig på att lämna in bilen till en verkstad. Ett tips är att alltid kolla runt innan vad olika verkstäder tar för samma jobb. Om du dessutom har Saabkortet Mastercard får du bonus på alla köp och fyra månaders räntefritt hos Saab Servicecenter. Men billigast är inte alltid bäst heller, då kvaliteten på jobbet kan variera.

Det går ofta att hitta omdömen från tidigare kunder över olika verkstäder, så kolla efter detta! Eller om du känner någon som kanske varit där tidigare och blivit nöjd. En annan sak att tänka på är förstås avståndet. Ibland kan det löna sig att betala lite mer för ett enklare jobb om verkstaden ligger närmare. Lycka till med att finna din SAAB verkstad via länken här ovan.

Jämför pris på service & reparationer

  • Kunder hos Autobutler.se sparar mellan 20-40 % på reparationer
  • Prisgaranti om du får ett billigare pris
  • 236 st anslutna verkstäder
  • Betyg på Trustpilot 4.6/5
  • Mer än 900 000 har använt prisjämförelsetjänsten Autobutler.se