OpenSID

OBS! Tänk på att guiden kan skilja sig en aning beroende på om mjukvaran är gammal eller ny, samt om det är en BioPower-mjukvara.

Saab Trionic 7 innehåller dolda funktioner för monitorering av motorvärden, både sensordata och andra kalkylerade värden. Den här guiden beskriver hur du aktiverar den här funktionen och hur du väljer vilken data som ska visas.

Aktivering

För att aktivera funktionen som möjliggör att informationen visas på din SID måste du sätta mjukvaran i ”Open mode”. Den lättaste metoden att göra detta är genom att ansluta till I- eller P-bus och läsa ut mjukvaran från bilen med hjälp av en canusb-adapter och programmet T7 Suite. En guide för anslutning till I-bus kan hittas här: https://www.datorkungen.se/T7/og9-3_i-bus_connection_eng.pdf


Hitta nya reservdelar här (sök med ditt reg.nr.)
Reservdelar från kända märken hos Autoexperten.se
Billiga bilreservdelar hos Skruvat.se


Ett sätt att läsa ut och skriva in mjukvaran finns beskrivet i B205R trimguide: https://www.datorkungen.se/T7/og9-3_B205R_tuning_guide.pdf

Informationen nedan är en sammanfattning från informationen som finns på https://ecuproject.com/index.html

När du har läst in mjukvaran från bilen, öppna filen i T7 Suite och checka ”Software open” under Actions -> Firmware information. Se bilder nedan:

t7suite01
t7suite02

Efter att du har utfört ändringen ovan, skriv tillbaka mjukvaran till bilen på samma sätt som du läste in den.

Du har nu aktiverat OpenSID.

Vi har publicerat en guide för hantering av OpenSID här: https://saabinfo.se/generellt/opensid/