ACC felkod 08

Informationen nedan är översatt från https://www.econmancer.com/?p=98

När ACC:n visar felkod 08 så kan det bli ett kostsamt besök hos verkstaden. Tydligen åtgärdar de oftast problemet genom att byta ut hela värmeboxen.

Symptomen på en avbruten stopparm är ett klickande ljud bakom instrumentbrädan och ingen kontroll av temperaturen på en sida av fordonet. Detta kan man bekräfta genom att hålla in AUTO och OFF samtidigt på ACC-enheten för att köra en självdiagnostik där eventuella felkoder visas, läs mer här: Felkoder ACC.

acc_felkod_08_01

acc_felkod_08_02

Börja med att plocka bort panelen och OBDII-porten under ratten med fyra torx-skruvar.

acc_felkod_08_03

Själva ventilationsdelarna finns bakom panelen nära gaspedalen, bakom den mittre konsolen.

acc_felkod_08_04

 

Börja med att ta bort skruvarna som håller motorn och ventilationsröret. Det är ca 6 skruvar och de är samtliga svåra att få av. Du behöver också lossa på kontakterna med kablar till motorn och ventilationsröret.

Här är delarna efter demontering.

acc_felkod_08_05

 

Med dessa två delar borta kommer man åt blandningsdörren.

acc_felkod_08_06

acc_felkod_08_07

Oftast är det denna vita stopparm som är trasig, vilket finns att köpa för ca 290 kr hos Speedparts eller valfri återförsäljare av Saab reservdelar. Var försiktig när du avlägsnar armen då det finns risk att du skadar delen som den sitter monterad på, vilket personen som tog dessa bilder gjorde:

acc_felkod_08_08

 

Den nya stopparmen monteras i änden av skaftet mellan boxen och motorn. Man kan eventuellt behöva fila ner en liten plastdel på skaftet för att få på den nya armen.

acc_felkod_08_10

 

Du behöver snurra stopparmen hela vägen ner, sedan vända metallskaftet på den avlägsnade motorn så att den ser ut så här:

acc_felkod_08_12

 

Montera sedan tillbaka luftröret, motorn, kontakterna och testa ACC:n igen.

Mer detaljerad information finns att läsa på: https://www.econmancer.com/?p=98