Bilsemester med SAAB

Bilsemester – Vad skall man tänka på?

Har du planerat att använda dig av bilen på nästa semester? Kanske du vill bila genom Europa eller runt i Sverige? I den här texten ger vi dig lite tips på vad som kan vara bra att tänka på när du ska på bilsemester!

Undersök bilen

Börja med att kolla så att din bil är i ett tillräckligt gott skick för att klara av en lång resa. Det kanske kostar lite men det bästa är att låta någon professionell titta på den. Lämna in bilen på service och låt byta ut det som eventuellt är slitet. Be dem kolla hur det står till med rost på din bils avgassystem. Fråga också efter ett så kallat konditionstest, vilket undersöker motorn och dess funktioner.

Ersätt slitna bildelar med nya för en säkrare semester (sök med ditt reg.nr.)
Boka service och köp bildelar hos Autoexperten.se
Universala och billiga bildelar hos Skruvat.se

Planera färdvägen

En del som ger sig ut på vägarna för första gången tänker att man inte behöver planera så noga i och med att man bestämmer helt själv vart man ska åka och kan vara spontan. Men genom att planera och läsa på lite innan kan du spara tid i köer, få en trevligare körupplevelse och se mycket mer intressant! Kartor, reseböcker och olika resehemsidor eller bloggar är bra titta på innan.

Saab pa bilsemester

Online kan du till exempel hitta en rad olika tips från andra som har gjort liknande resor genom den eller de länderna du ska till. Kanske är det en väg som är extra tråkig eller dålig som kan vara bra att undvika? Eller tvärtom, kanske finns det en väg som de flesta inte känner till men som har en helt fantastisk natur? Om du planerar i god tid innan kan du få en mycket trevligare upplevelse, samtidigt som du självklart kan tillåta lite spontanitet längs vägen.

Ha inte bråttom

Regel nummer ett är att aldrig ha bråttom när du ska på en bilsemester. Låt det ta sin tid så att du kan njuta av resan. Hela poängen med att bila är ju att kunna få möjlighet att se saker man annars kanske inte hade sett. Har du bråttom och måste ta dig någonstans är flyget ett mycket bättre alternativ. Att bila genom Europa till exempel, tar princip alltid mycket längre tid än väntat. En dagsresa riskerar att bli mycket längre på grund av köer, en annorlunda trafikrytm och kvaliteten på vägarna kan ibland lämna en del att önska. Sen är det också dumt att vara stressad som ovan bilförare på nya vägar och i andra länder där folk inte kör som de gör i Sverige.

Ersätt slitna bildelar med nya för en säkrare semester (sök med ditt reg.nr.)
Boka service och köp bildelar hos Autoexperten.se
Universala och billiga bildelar hos Skruvat.se

Nära är bra

Har du bara två veckors semester är det ofta bättre att inte resa för långt eller göra resan för krånglig. I och med att många länder ligger väldigt nära varandra i Centraleuropa lockas nog en del av att ta alla i ett svep. Men risken är att du inte hinner uppleva och se så mycket i varje land. Så har du inte så mycket tid kan det vara bättre att hålla dig närmare Sverige och inte planera en resa till Portugal eller södra Italien. Men var inte ledsen över det, det finns ju helt fantastiska resmål nära eller i Sverige!