Köpa däck till SAAB på nätet

Köpa däck på nätet

I dagens virtuella samhälle går det att köpa i princip allt på nätet. Ibland är det en fördel att kunna gå till en fysisk butik för att kunna titta på och kanske prova varan innan man köper den, men däck tillhör inte den kategorin! Nedan förklarar vi mer om vad man ska tänka på när man handlar däck online.

Köpa nya däck på internet

De allra flesta produkterna och varorna går att hitta till ett bättre pris på internet, så även däck. Bland onlinebutikerna skiljer sig kanske inte priset på däcken åt speciellt mycket, men de kan skilja sig genom att ha andra typer av erbjudanden som ingår såsom garanti, fri frakt eller montering. Ofta kan man få däcken levererade direkt till en verkstad, även om monteringen inte ingår.

Hitta billiga däck & fälgar till din Saab (sök med ditt reg.nr.)
Låga priser, Snabba leveranser & 24mån Räntefri Delbetalning hos Gummihuset.se
Universala och billiga däck & fälgar hos Skruvat.se

Billigt inte alltid bra

Många lockas nog av att köpa så billiga däck som möjligt men kom ihåg att med däck får du vad du betalar för och risken är större än de tusenlapparna du kanske kan tjäna. Det som är bra med onlinebutiker är att du har möjlighet att snabbt och enkelt jämföra bästa pris bland flera olika butiker samtidigt och därigenom också kanske ha tur att hitta reor och rabatter. En annan fördel är att sortimentet ofta är mycket större än hos en fysisk däckhandlare.

Kopa dack till SAAB pa natet

Något du ska tänka på innan du börjar att titta på däck är vilken typ just din bil behöver. Vet du inte kan du gå ut till din bil och titta på dina nuvarande däck. På sidan av däcken står det markerat bredd, antal tum på fälgarna och så vidare.

Man rekommenderas att inte gå mer än +-5% utanför den typen av däck man redan har, förutsatt att dessa är original eller att man åtminstone har hållit sig till samma däckstorlek sedan bilen inhandlades. Många onlinebutiker har dock en sökfunktion där man kan söka på sitt registreringsnummer och snabbt få fram vad för typ av däck din bilmodell behöver.

Köpa begagnade däck på internet

Med begagnade däck ska man alltid vidta en viss försiktighet. Det är svårt att vet vad de däcken har blivit utsatta för. Här rekommenderas det att man tittar på däcken innan man köper dem och att då titta efter skador och slitage. Mönsterdjupet säger mer än åldern om slitaget men det kan också vara bra att någon professionell tittar på däcken i efterhand. Då däcken är är sådan viktig del av trafiksäkerheten ska man aldrig slarva eller chansa med kvalitet. Det är aldrig bara ditt eget liv du utsätter för fara när du är i trafiken.

Hitta billiga däck & fälgar till din Saab (sök med ditt reg.nr.)
Låga priser, Snabba leveranser & 24mån Räntefri Delbetalning hos Gummihuset.se
Universala och billiga däck & fälgar hos Skruvat.se

Att tänka på

Det är alltid bättre att köpa från välkända däckbutiker på nätet. När kostnaden är så stor vill du kunna lita på att du får det du betalat för och inte får gamla däck som har lagrats på ett inkorrekt sätt och därigenom åldrats och blivit sämre.

Det är även viktigt med möjlighet till en god service ifall det skulle vara något du behöver hjälp med. I vissa onlinebutiker ingår inte frakt och då däck är tunga att frakta, tänk på att det kan öka den totala kostnaden markant.