Bilklädsel SAAB

Bilklädsel till din SAAB

Bilklädseln ska helst inte bara se snygg ut, utan även vara funktionell. Har man djur eller barn är det dessutom bra om den kan tåla en del och vara lätt att tvätta. I den här texten går vi igenom lite tips och råd om hur man tvättar bilklädseln på bästa sätt!

Hitta produkter för att rengöra din bilklädsel
Bilklädsel & rengöringsprodukter från kända märken hos Autoexperten.se
Universala och billiga rengöringsprodukter hos Skruvat.se

Smutsig bilklädsel

Du kommer att få fläckar på din bilklädsel, det är bara att att acceptera. Men det finns förstås bättre och sämre fläckar. Och bättre och sämre smuts. Steg ett med en tvätt av bilklädseln är att dammsuga bort allt som går. Ett tips är att piska upp smutsen med en vanlig mattpiska först, innan du börjar dammsuga.

Använd också gärna ett smalt munstycke för att komma åt i springorna. Ett annat tips är att avsluta med en klädroller efter att du har dammsugit klart, för att ta allt det som dammsugare eventuellt missade. Efter detta är det dags att gå på med rengöringsmedel!

Det finns en slags sprutor fyllda med rengöringsmedel som är kopplade till ett lufttryck. Dessa använder sig av cirkulerande rörelser för att effektivt göra rent klädseln och kan vara bra för dig att använda.

Bilkladsel saab

Bild:Wikipedia.org

Få bort kåda eller tuggummi

Som sagt finns det bättre och sämre smuts man kan få på en bilklädseln. Tuggummi och kåda hör definitivt till det sämre. Risken är att man kan förstöra klädseln om man går på för hårt med fel saker. Det finns dock ett knep att ta till och det är att använda sig av kemiskt ren bensin.

Häll lite på en trasa och stryk över tuggummit några gånger. Låt det sedan verka en kvart och häll sedan på lite mer bensin. Gnid därefter över tuggummit tills det är helt borta. För att sedan få bort bensinen kan du använda dig av ättiksyra och diskmedel.

Restaurera sliten skinnklädsel

Har din skinnklädsel blivit gammal och fått sprickor? Oroa dig inte, du behöver inte byta ut alltihop. Börja först med att försöka restaurera klädseln själv. Steg ett i en skinnklädsel-restaurering är att rengöra ordentligt. Efter det måste den skyddande ytfinishen tas bort från lädret.

Produkter för att rengöra din bilklädsel!

Hitta produkter för att rengöra din bilklädsel
Bilklädsel & rengöringsprodukter från kända märken hos Autoexperten.se
Universala och billiga rengöringsprodukter hos Skruvat.se

För detta behöver du ett speciellt rengöringsmedel för läder som innehåller lösningsmedel. När det är gjort går du på steg tre, som är att fylla igen sprickorna med läderspackel. Efter att det har torkat går du på det sista steget, vilket är att färga med läderfärg.

Här kan du antingen blanda själv, be en expert om hjälp eller försöka hitta samma färg som du hade innan bland de redan färdigblandade färgerna.