Begagnade reservdelar till SAAB

Begagnade reservdelar

Många bildelar är väldigt kostsamma att byta ut och köpa nya, därför är det bra att det finns en relativt stor marknad för begagnade bildelar. Risken finns förstås att din “nya” begagnade bildel inte kommer att hålla lika länge som en ny hade gjort, men med vissa reservdelar som har lång levnadstid kan det absolut vara en bra idé att köpa begagnat. Speciellt om din bil har några år på nacken.

Hitta nya & billiga reservdelar här (sök med ditt reg.nr.)
Reservdelar från kända märken hos Autoexperten.se
Billiga reservdelar hos Skruvat.se

Hur man handlar begagnade reservdelar

Det finns en rad olika sidor på nätet som säljer begagnade prylar i allmänhet och det finns även sidor som är dedikerade till enbart bildelar, både nya och gamla. För begagnade reservdelar finns även alltid alternativet med din närmaste bilskrot.

Begagnade reservdelar SAAB

Bild från wikipedia.org

Behöver en del av en del

När du köper begagnat kan du inte alltid bara köpa en liten del av en större del, då det blir så mycket svårare för säljaren att sälja det som blir kvar. Säg till exempel att du behöver ett nytt fönster till din baklucka.

Risken är då stor att du kan få behöva köpa hela bakluckan, för vem vill köpa en baklucka utan ett fönster? Tänk också på att om du behöver köpa hela bakluckan kommer det kosta väldigt mycket i frakt. Plus att det finns inga garantier för att fönstret ens är helt när det kommer fram.

Att tänka på innan

Det första du behöver kolla upp är förstås exakt vad det är för bildel du behöver. Det är i princip aldrig någon idé att fråga säljaren ifall det passar din just din bil. Det är heller inte deras uppgift att ta reda på. Så kolla upp artikelnummer och allt som går att kolla upp. Detta gäller även om du vill köpa av en bilskrot.

Hitta nya & billiga reservdelar här (sök med ditt reg.nr.)
Reservdelar från kända märken hos Autoexperten.se
Billiga reservdelar hos Skruvat.se

Det alltid bra att ha tittat runt i olika onlinebutiker vad din del skulle kosta ny och hur det ser ut med priset bland de som säljer den begagnad. Detta för att ha en uppfattning om vad priset borde ligga på. Om du vill köpa instrumenthus, elektroniska styrboxar och så vidare är det bra att prata med en verkstad för att se om den begagnade reservdelen ens fungerar för din bil.